Stödstrumpor Fakta & Tips

Stödstrumpor är något som de allra flesta kan komma att behöva. Det är alltså inte bara för äldre personer eller för de som ska flyga. Stödstrumpor kallas även för kompressionsstrumpor.

Stödstrumpor är till för att det ska bli en ökad blodcirkulation i dina ben samtidigt som den hjälper till så att benen inte värker eller svullnar upp. Om du använder dig av stödstrumpor så kan det hjälpa till att få dina ben att kännas piggare och raskare. Tester och olika dokumentationer har visat att stödstrumpor är ett mycket effektivt hjälpmedel.

Vem kan använda stödstrumpa?

Som vi nämnde så kan i stort sett alla använda sig av stödstrumpor, inte bara den äldre befolkningen eller de som reser mycket med flygplan. Man skulle kunna säga att alla människor har behov av stödstrumpor för att må bra. Sitter du still mycket, på jobbet, eller hemma, så är det perfekt att ta på dig stödstrumpor. Även du som står och går mycket på arbetet eller på fritiden och då på hårda underlag kan ha nytta av kompressionsstrumpor. Stödstrumpor är då klart även bra då du reser, oavsett färdmedel samt att även du som är gravid kan ha nytta av dem.

Det finns idag två olika användningsområden för stödstrumpor. Dels kan du ha på dig dem i ett förebyggande syfte men kompressionsstrumpor används även i vissa fall i medicinska syften. En stödstrumpa stimulerar blodcirkulationen i benet samt att det ger dig även en mycket bra effekt i förebyggande syfte för dig som har trötta, svullna och värkande ben.

Om du har behov av kompressionsstrumpor för ett medicinskt syfte så får du hjälp att prova ut dem genom en läkare.